1 de des. 2021

ENS ENCANTA EXPERIMENTAR A 6è

Els i les alumnes de 6è en l’àrea de Medi natural estem treballant les reaccions físiques i químiques. Primer hem hagut d’aprendre una mica de teoria i després hem fet alguns experiments per corroborar el que hem après. 


Un dia vam ficar un ou de guatlla en vinagre i al cap d’una setmana vam comprovar que totes les taques que hi havia, van marxar i que, a més l’ou botava. Vam estar pensant i vam fer la hipòtesi del perquè i vam descobrir que hi havia hagut una reacció química. 


Una altra tarda, també vam fer barreges amb diferents elements per veure què podia passar. Per exemple, vam barrejar llet amb llimona i es va produir un canvi químic perquè la llimona es va oxidar i va canviar el color. Un altre dels experiments que vam fer va ser amb el de vinagre i el bicarbonat i vam veure que va sortir molta espuma de color blanc. També vam provar amb altres productes i no va passar res, no va haver-hi cap canvi, ni físic ni químic.


El que ens va agradar més va ser fer paper reciclat! Vam aprofitar trossets de paper que ja teníem usats i amb revistes i diaris i el resultat va ser espectacular. Ens van quedar uns papers que ara podem reutilitzar i d’aquesta manera hem aprofitat una cosa que ja no servia.


Ens ha agradat molt experimentar amb elements que tots coneixem i veure la seva reacció quan els mescles.



Nenes i nens de 6è





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada